Onze honden

De Pyreneese Herders


GALETTE

Op de stamboom Karcizette komt uit het laatste nest vam Charlotte.
Na annulering wegens ziekte van haar toekomstige eigenaar is ze lekker bij ons gebleven. Daar hebben we nog geen moment spijt van!!
Het is een dametje met een eigen willetje maar ontzettend lief en aanhankelijk We trainen gehoorzaamheid met haar en daar doet ze het prima.
Ook op de aanlegtest schapen drijven sloeg ze geen gek figuur.
Op showgebied treedt ze in de voetsporen van moeder en grootmoeder: zij werd na 3x showen Nederlands Jeugdkampioen en moet nu, met al 3 CAC’s op zak wachten tot ze 27 maanden is, waarna we hopen dat ook zij Nederlands Kampioen wordt.

naar boven

Pyreneese Herder Galette
Pyreneese Herder GALETTE

GÂTEAU

Eigenlijk heet ze Iphigenie vom Wunderhorn (Indian Summer de Patiou x Dindonne vom Wunderhorn), geboren op 30-08-1997, geïmporteerd uit Duitsland en haar komst was de vervulling van een lang gekoesterde wens. Gâteau heeft bewezen dat bij een Pyrenees herdertje de opvoeding/socialisatie (met name ten opzichte van vreemden) soms veel energie kan kosten, maar met een geweldig resultaat! Het is een vrolijk, actief hondje dat overal bij wil zijn en dat laat merken ook! Ze haalde haar G&G I diploma en ook het UV diploma is in haar bezit, waarbij de keurmeester als compliment gaf: “wat loopt dat hondje soepel en gemakkelijk, een genot om naar te kijken”! Op clubmatches en tentoonstellingen in Duitsland en Nederland haalde zij meerdere keren
1U, 2U of 3U. Gâteau werd meerdere malen gedekt, maar heeft slechts eenmaal één pup (teefje) gekregen waarvan de vader Egon M. vom Wunderhorn is (Figeac vom Wunderhorn x Josephine du Grand Bestiolan) en waarbij zij bewees een zeer zorgzame moeder te zijn, die heel veel met haar dochter heeft gespeeld. Speels en actief is ze nog steeds; er is niets van te merken dat ze inmiddels al wat ouder is. Kortom: een echte Pyreneese Herder!
8 dagen voor ze 17 jaar werd hebben we haar helaas moeten laten inslapen. Ze gaf zelf aan dat het genoeg was; ze was óp! Zóveel liefde en plezier heeft ze ons gegeven! We zijn dankbaar dat we haar zo lang bij ons mochten hebben, maar her gemis is groot.

naar boven

Pyreneese Herder Gateau
Pyreneese Herder GÂTEAU

DÉLICE

Délice heet officieel Ceres de la petite Noire (Ch. Egon M. vom Wunderhorn x Ch. Kitty Bell vom Wunderhorn), geboren 07-09-2003, ook uit Duitsland geïmporteerd. Het is een superenthousiaste, beweeglijke hond, die enorm graag “iets” wil doen. Ze is gek op kinderen (maar niet op vreemde honden) en wil graag door iedereen aangehaald worden. Rennen in het bos is het einde! Délice heeft haar diploma Gehoorzame Hond als beste van alle deelnemende honden gehaald. Ook bij het G&G B examen haalde zij de meeste punten en slaagde met de kwalificatie: uitmuntend.Ze vindt trainen erg leuk (behalve apporteren) en iedereen valt voor haar blije snuit! Ook Délice wordt uitgebracht op tentoonstellingen en doet het daar prima. Hoogtepunten in haar showcarrière waren het behalen van de JeugdWinner titel 2004 en een derde plaats in de rasgroep te Hulten in 2006. Inmiddels is ze Nederlands kampioen.
Op 22-11-2005 werd ze gedekt door Tour-Figeac vom Wunderhorn (Figeac vom Wunderhorn x Duras M. vom Wunderhorn). Dit is een leuke, gezellige en stabiele reu, die in Duitsland al meerdere uitmuntende nakomelingen heeft verwekt.
Op 23 januari 2006 beviel ze van drie pups, twee reutjes en een teefje. Ze hebben alledrie een heerlijk huis gevonden waar ze erg happy zijn.
Op 3 maart 2007 beviel zij van haar tweede nestje; weer twee reuen en een teef. Ditmaal was de vader Bishir de la Magie de l’Amouette (Adeux de la petite Noire x Akira de la Magie de l’Amouette). Ook deze sociale, enthousiaste reu woont in Duitsland. Ook voor deze pups hebben we een fantastisch huis gevonden.
Op 30 augustus 2008 kreeg ze haar 3e nest. Ditmaal waren het 2 reuen en drie teefjes. De vader van dit vijftal is Carlos  von der Labbecker Schweiz, een super lieve, zeer sociale en gezellige reu uit Aken, die veel positieve eigenschappen goed vererfd heeft. Het was gelukkig weer een probleemloos nest. En wat zijn we weer blij met hun nieuwe eigenaren!

Op 2 april 2010 kreeg ze het E-nest. Het waren 2 reutjes en 2 teefjes. Ook dit nest groeide voorspoedig op alle pups vonden super leuke baasjes.

3 mei 2011 werd haar laatste nest - het G-nest - geboren. Ditmaal 1 reutje en 4 teefjes. Vader was Miró von der Labbecker Schweiz. Van dit nest ging 1 pup naar Duitsland en 1 naar Zwitserland. Alle twee zullen op agility wedstrijden de eer van hun kennel hoog gaan houden.

naar boven

Pyreneese Herder Delice
Pyreneese Herder DÉLICE

CHARLOTTE

Uit  het 3e nest van Délice is het donkere teefje, Duchesse Daspé, genoemd Charlotte, bij ons gebleven. Ze heeft  veel van het karakter van haar moeder en zeker ook haar blije uitstraling!
Ook zij doet het prima bij de gehoorzaamheidstraining; leert snel maar verveelt zich ook erg snel: een uitdaging om haar bij de les te houden!
Op tentoonstellingen behaalt zij inmiddels prima resultaten! Zo is ze Jeugdwinster 2009 en zelfs al Nederlands Jeugdkampioen 2009.
Nederlans Kampioen is ze ook geworden.
Op 2 januari 2011 kreeg ze 7 pups: 3 reuen en 4 teven waarvan Faro de la petite Noire de vader is. Ze is een zéér toegewijde moeder en voedde haar kinderen prima op. Die hebben allemaal een prima huis gevonden; 1 ging naar Finland en 1 naar België.
Op 29 april 2013 Kreeg ze van Amicus vom Pfiffigen Lüner 6 pups: 4 reutjes en twee teefjes.
Het was een bont nest: 2 harlekijntjes, 3 zwarte en één gestroomde. Pittige karaktertjes maar ó zo leuk en lief!
Ook nu weer kwamen er leuke baasjes voor hen.
Op 2 december 2014 kreeg ze haar 3e nest: 2 teefjes en 3 reutjes waarvan de vader Malik de la petite Noire is.
De teefjes verhuisden naar Duitsland; de jongens zijn in Nederland gebleven.
Haar laatste nest kwam op 10 juli 2016. 4 teefjes (2 harlekijn-2 zwart) en één harlekijn reu. Vader is Nonsense vom Wunderhorn
Een zwart teefje is hier gebleven.

naar boven

Pyrenee Charlotte
Pyreneese Herder CHARLOTTE

SUZETTE

Het fauve-gestroomde teefje dat op 29/4 geboren is, bleef bij ons om de roedel te versterken.
Het is een vrolijke, pittige tante die héél leergierig is en iedereen voor zich inneemt door haar leuke maniertjes en blije snuit.
Ook met haar worden gehoorzaamheidstrainingen gedaan met uitmuntende resultaten.
Bij de schapen-aanlegtest vertoonde ze een enorme aanleg en werklust.
Op de Clubschau van het CBP in Duitsland werd ze beste in de Jeugdklas en daarmee : Club Jugend Siegerin 2014!
Inmiddels is ze - na slechts een paar shows in Nederland - Nederlands Jeugdkampioene 2014!!
Ze kreeg op 2 oktober 2015 twee pups van Jesse James de Fraganard: een fauve teefje en een gestroomd teefje.
Hun baasjes zijn helemaal blij met deze pittige maar o zo lieve dames!
Ze werd gemakkelijk Nederlands Kampioen.
Ook in Duitsland behaalde ze vele overwinningen en daarmee de titel "Duits Kampioen VDH"
Ok kreeg ze de titel Duits Kampioen CBP. Een zelden verleende titel met strenge eisen : niet alleen overwinningen opo.a. de Clubschau en Internatiomale tentoonstellingen maar ook het behalen van de aanlegtest schapen drijven is daarvoor nodig.

naar boven

Suzette
Pyreneese Herder SUZETTE

De Hollandse Herders


Onze eerste Hollanders waren Jan en zijn dochter Elske. Daarna kwam Chiel Doede van de Vinkenburcht, gevolgd door Burggraaf Hannes van Brabantstad en zijn dochter Berline du Pré au Vannaux.


JAN

Jan (Dorus van de Ruige Molen x), geboren 07-07-1992, was wat ze noemen een “gouden hond”.
Hij was SUPER sociaal, zowel naar mensen als naar dieren. Hij heeft meerdere diploma’s gehaald, o.a. G&G 1 en 2, VZH en meerdere keren UV. Hij werd met succes geshowd en werd gemakkelijk Nederlands kampioen. Hij heeft twee keer gedekt met als resultaat 14 nakomelingen. Vlak voor zijn vijftiende verjaardag besloot hij zelf dat het genoeg was! Hij hield op met eten en in mei 2007 sliep hij in.naar boven

Hollandse Herder Jan
Hollandse Herder JAN

ELSKE

Elske was een van de dochters van Jan (Jan x Toos), geboren 27-10-1994. Het was een zeer sociale, superlieve en enthousiaste levendige hond die in haar elfjarige leventje maar één minpuntje heeft vertoond: ze opende alle kastdeuren op zoek naar iets eetbaars….dus óók van de koelkast, de voorraadkast, de diepvries enz. Elske is in haar jeugd enige keren geshowd, maar werd letterlijk “te licht“ bevonden: wel goed gebouwd, maar voor een HH te klein en fijn van bone. Er werd nooit met haar gefokt; de tijd ontbrak ons toen zij jong was. Ze heeft haar G&G II diploma met plezier gehaald en deed ook meerdere keren succesvol UV examen. Ook met behendigheid was ze actief en scoorde goed. Mei 2006 hebben wij haar in laten slapen; door een tumor in haar nek kon zij geen plezier meer hebben.

naar boven

Hollandse Herder Elske
Hollandse Herder ELSKE

DOEDE

Doede, volledig Chiel Doede van de Vinkenburcht genaamd, geboren 29-10-1999 (Rigo van de Swinre Stee x  Liana), was een heel lieve en aanhankelijke hond, maar anders dan Jan en Elske.Hij was flegmatischer en met trainen duurde het lang voor hij iets begreep, maar als hij een oefening beheerste, voerde hij deze altijd feilloos uit en hij haalde dan ook met gemak zijn G&G 1 diploma.
Ook Doede behaalde op tentoonstellingen zeer goede resultaten en werd al op jonge leeftijd Nederlands kampioen en zelfs Wereldwinner. Hij heeft één keer gedekt (Enya van het Maldens Veld) met negen pups als resultaat. Zijn nakomelingen zijn ook succesvol op tentoonstellingen (Gijs is o.a multikampioen) en er zijn van hen ook al weer veelbelovende nakomelingen. Helaas kreeg hij op vierjarige leeftijd een tumor in zijn bekken en moesten wij hem laten inslapen.

naar boven

Hollandse Herder Doede
Hollandse Herder DOEDE

HANNES

Burggraaf Hannes van Brabantstad (Quinto van de Passchin x Vrouwe Grace Kelly van het Vrijbuitersnest), geboren 02-01-2004. Een enorm enthousiaste, lieve hond, die gek is op kinderen (maar níet op vreemde honden) en die zéér leergierig is.Over Hannes zijn de keurmeesters zeer te spreken. Zo werd hij o.a. JW’en W’2004, en BOB op de Clubmatch 2005 van de NHC. In Leiden 2006 werd hij definitief Nederlands kampioen. Hannes heeft zijn G&G B en G&G I diploma. Hij traint met onnoemelijk veel plezier! Hij heeft in 2006 Amarulla gedekt met 7 nakomelingen als gevolg.
In 2007 kregen ook Bronja van Neerlands Pracht en Oda van de Bothof veelbelovende pups van hem.
Helaas is hij in december 2010 tijdens ons verblijf in Frankrijk plotseling overleden.

naar boven

Hollandse Herder Hannes
Hollandse Herder HANNES

SAAR

Saar is de dochter van Hannes en heet eigenlijk Berline du Pré au Vanneaux (Burggraaf Hannes x Amarulla) geboren 18-03-2006, in het dagelijkse leven Saar genoemd. Ze heeft véél eigenschappen van haar vader meegekregen, o.a. zijn enthousiasme, bewegingslust en leergierigheid. Het behalen van het G&G B diploma was voor haar geen enkel probleem: ze slaagde met glans!
Inmiddels heeft ze ook het G&G 1 diploma gehaald (weer als beste!)
Ze traint nog steeds Obedience met super veel plezier en op haar super-eigen wijze: elke training is er wel een oefening die ze zogenaamd niet goed beheerst.
Alleen: het is iedere week een andere, waarbij ze dan die van de week daar vóór ineens perfect uit voert!!
Iedereen geniet van haar aandachtige volgen met een continue blije kwispelstaart.


naar boven

Hollandse Herder Saar Hollandse Herder SAAR

TEUN

De jongste Hollander is Teun. Geboren op 8 april 2017 en zoon van Yfke Benthe van de Zilverstroom en Jurre van het Bikseland. Hij heeft 5 zussen en was de enige reu. Tot ieders verrassing zijn 4 pups van dit nest ongestroomd; Teun ook. Maar wat hebben we veel positieve en enthousiaste reacties op zijn kleur en uitstraling gekregen!! In Frankrijk vielen de mensen midden op de markt letterlijk op hun knieën van bewondering en kon Anja hem voor flink geld verkopen!! Daarbij is hij super lief voor kinderen en mensen en speelt graag met andere honden. Kortom een gezellige, blije en enthousiaste Hollander!


naar boven

Foto volgt


Hollandse Herder TEUN
Copyright © 2008 Kennel "Je Maintiendrai" · Design by: Jim de Jong